Sunday, June 05, 2005
boring? takde ar..


Assalamu'alaikum warahmatullah ...

Setinggi2 kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Ilahi ,selawat salam buat junjungan mulia Baginda Nabi s.a.w. serta doa kesejahteraan buat umat muslimin seluruhnya,agar dalam limpahan rahmat dan barakah-Nya.

boring ?? ntah ar..perkataan ni je la yang selalu duk main2 kat kepala masa cuti ni.kalu dipikir balik bukannye takde benda yang nak dibuat,cuma sikap je yang membataskan diri ni nak bertindak atas sesuatu perkara tu. Minda sememangnya memainkan peranan yang penting dalam tindak perlakuan diri seseorang.kalu awal2 lagi dah setkan minda untuk malas nak buat itu ini,memang takkan buat sampai ke sudah..kalu buat pun sekerat jalan je,pastu senyap je..dah tu,jadi la rasa boring menyelinap dalam diri.pasal diri dah jadik blank ..adop mende nak dibuat.cuba kita try plan and bina tekad nak laksanakan sume tu sungguh2,insyaAllah leh jadik n boring pun tidk timbul dalam diri ni..maka cuti ni tidak akan terasa kerugiannye..~~.eh,ape yg duk ayat sorang2 nih?x paham..?takpe la,diriku sorang paham dah le..huhu..~

kepada sahabat2 yang x jemu2 paksa ana rajinkan diri ni update blog ni,ana mitak maaf banyak2 coz kadang2 tu tabiat lama ana selalu je ada datang kat diri ni..teringat nasihat seorang sahabat pada diri ni,tidak ada MALAS dalam perjuangan ini...thanx,my fren! insyaAllah akan cuba la selagi termampu ..sekarang cam dah kekeringan idea nak tulih kat sini [ x patut kate camni kan..?].~huhu.~ kalau sesapa yang nak bagi idea ,cadangan ke ,bakmeh la noO..secara tak langsung boleh lagi merapatkan ukhuwwah fillah sesama kita kan? erm.......

< menggambarkan diriku skarang ...huhu >


ok,tinggalkan entry kali ni dengan kalam di bawah ...

"Anggaplah Al-Quraan itu sebagai tunang atau awek kita." *
-Dengan itu kita akan sentiasa merasa rindu untuk membaca ayat-ayatnya.
Semakin meningkat cinta kita terhadapnya dan tidak ingin melepaskannya dari pandangan. Membawanya kemana-mana sahaja, merasakan untuk sentiasa ingin melindunginya.
Al-Quraan...kata-kata Kekasih. Berharga sekali nilainya.
Memberikan ketenangan kepada jiwa yg resah...
An-Nur bagi mereka yg terperangkap dalam kegelapan..
Berita gembira buat orang-orang yang beriman...
*[pesan budak tahfiz]
gelak

WASSALAM

Posted at 09:43 am by sahabat_amin

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Mohd Hazimin Harun





Arkib Blog



Laman Blog Baharu



-- Anda Pengunjung Ke --






rss feed