Saturday, April 23, 2005
seminggu punya cerita


Assalamu'alaikum warahmatullah ...

Setinggi2 kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Ilahi ,selawat salam buat junjungan mulia Baginda Nabi s.a.w. serta doa kesejahteraan buat umat muslimin seluruhnya,agar dalam limpahan rahmat dan barakah-Nya


Alhamdulillah,ada jugak peluang nak menaip kali ni.sebenarnya takde banyak masa tapi curi2 jugak la peluang..ni pun semput gak ni coz mengulang taip..tadi dah taip panjang2,lama lak tu n dah siap dah pun, alih2 PC terus wat hal..tak sempat nak publish,hang!..~huhu..dugaan Allah taala..

erm..kali ni just nak kongsi apa2 yang terlintas kat dalam kepala ni..seminggu yang begitu banyak kisah...hehe,nak citer la skek apa yang berlaku sepanjang minggu lepas ..
JK ganu kite...akhirnya dpat jugak join..hihi..best sheikhh,memang best..betul2 enjoy duk kat tepi pantai.. but still dalam bentuk pengisian yang ilmiah dan pada batasan agama..kenangan JK takkan dilupakan..especially akh Hanafi -baik,thiqoh punye bro, mastermind-akh Faryzan, akh Muttaqin -sempoii noo,..menggempakkan JK..hihi(-dodgeball- ??),my buddy suaidi(syueib ?? hehe..)..tak lupa barisan muslimah..ukht rumaishaa,ukht Ieda,ukht edlin,ukht Hanan n otherz..memang mesra2 belaka..syukran jazilan sume..!!
# kat bawah ade pic Jk ari tu..ambik dari Ukhwah.com (^_^)

rezeki ana ..Alhamdulillah!! team nasyid ambe leyh jugak menang dalam pertandingan nasyid ari tu, walaupun cuma no. 4..kira ok la tuh kan..ihtifal pulak,leyh jugak la dalam kalimatussobah,3rd place..erm,tak tau nak cakap apa coz kalu diingat balik,diri ni ader gak terkantoi masa bertanding tu ..compare ngan sorang lagi sahabat, dier punya performance OK lagi..pepun,juri punya keje takleh nak komen.. memang nasib ana baik kut tahun ni..pepun,syukurr...(^_^)

kepada semua SHAMSian..! berita baik..! kita dah dapat 'ayah' baru ! [yay..!!]ehehe..bestnya,namanya..err,aduss lupa pulak,tak baek punya 'anak'..~huhuu..rabu lepas,sempat solat zuhur berjemaah ngan beliau(jadik imam..)..erm,tengok pada penampilan dan bicaranya lepas solat, boleh tahan..pepun,bak kata Saidina Umar,kalau nak kenal isi hati dan sikap sebenar seseorang tu,kena musafir dengannya sekurang2nya 6 hari...dalam tempoh tu la kita dapat kenal perwatakan sebenar seseorang tu...dalam citer pengetua baru ni,kena husnu dzon la kan..harap2 kedatangannya menggantikan ummi akan memantapkan lagi SHAMS dalam pelbagai segi,sama ada dari segi pemantauan sahsiah,pentadbiran dan lain2 agar SHAMS terus terbilang..insyaAllah..  
  
erm,setakat tu je,lenguh gak taip sambil remind amende yang ditaip tapi lesap tadi..huhu..sebelum tu,meh kita sama2 koleksi diri kita,berdasarkan info ni...~tazkiyatun nafs..~

Tanda org yg mendapat taufiq itu ada tiga:
1. Mudah mengerjakan amal kebaikan, padahal ia tdk ada niat dan bkn tujuannya
2. Berusaha utk berbuat maksiat, tetapi selalu terhindar drpnya
3. Selalu terbuka bgnya keperluan dan hajat kpd Allah SWT

Manakala tanda org yg dihinakan Allah juga ada tiga:
1. Sukar melakukan ibadah/taat, padahal ia sudah berusaha bersungguh2
2. Mudah terjerumus ke dlm maksiat, padahal ia berusaha menghindarkannya
3. Tertutupnya pintu berhajat kpd Allah, sehingga merasa tdk perlunya berdoa dlm segala hal


Maksiat (dosa) yg menimbulkan rasa rendah diri dan memerlukan rahmat Allah, lbh baik drp perbuatan taat yg membangkitkan rasa sombong, 'ujub dan besar diri.
*terjemahan al-hikam

WASSALAM.
Kenangan JK Ganu Kite kat Rusile...

JK Ganu Kite 1

JK Ganu Kite 2


Posted at 04:04 pm by sahabat_amin

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Mohd Hazimin Harun





Arkib Blog



Laman Blog Baharu



-- Anda Pengunjung Ke --






rss feed