Sunday, April 10, 2005
semarak perjuangan


Assalamu'alaikum warahmatullah ...

Setinggi2 kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Ilahi ,selawat salam buat junjungan mulia Baginda Nabi s.a.w. serta doa kesejahteraan buat umat muslimin seluruhnya,agar dalam limpahan rahmat dan barakah-Nya.
ihtifal...?? erm..alhamdulillah,SHAMS tak lekang menganjurkan pertandingan yang bagus camni.InsyaAllah,minggu ni akan diadakan majlis Ihtifal,MTQ dan 3 acara sampingan yang disenaraikan..sambutan masyaAllah leyh kate hebat jugak la..600 pelajar..alhamdulillah,moga2 semua bersaing dengan memberikan yang terbaik ..=)

erm..hehe,diri ni tak terkecuali jugak,kali ni try masuk kalimah sobah..huhu,nampak cam payah je..tengok listname tadi,seratus lebih yang masuk sheikhh ..! ish..ish..ade harapan ke ?huhu...
satu lagi acara,nasyid..tu pun last2 minute wat cukupkan ahli group nasyid sahabat ana ..hehe,[diri ni reti 'menghancuskan' lagu orang...] menang ke tak,x kesah la..hihihi..

nasib baik lagu yang dipilih tu best..hehe, sape2 kalu dengar lagu tu memang rase bersemangat ..semangat nak gi jihad..! hihi..penah dengar lagu soutul amal,semarak perjuangan..? aa,lirik lagu tu memang baek..rentak lagu pun sesuai..nak2 bila laung takbir..! masya-Allah...moga2 semangat tu kekal sebati dalam diri kita umat Islam..janganlah sekadar di bibir sahaja,tetapi zahirkanlah pada amal perbuatan kite..ye dok?



' Bersatulah kita bergerak melangkah , gerakkan Islam agama yang tercinta ,ayuh kita julang kembali..Islam pasti gemilang.. '  ALLAHUAKBAR !!

erm...tadi baru je tengok berita pasal zionis tembak mati 3 remaja Palestin belasan tahun..indahnya syahid diusia remaja..dioghang tu tak kisah mati ,perjuangan dioghang sememangnya di landasan yang benar,jalan diredhai oleh Allah taala..sama2 sedekahkan al-Fatihah buat para syuhada di palestin..

dioghang rela pertaruh nyawa untuk mempertahankan hak2 dioghang dan paling utama,hak2 Islam dari terus dicemari yahudi yang sekarang ni dalam perancangan bersiap sedia nak serang Al-Aqsa..kanak2,remaja,pemuda,orang tua dan wanita Islam di Palesin,dalam keadaan siap sedia mempertahankan bumi Al-Quds,bagaimana dengan kita..?adakah masih mendewa2kan hiburan,berkiblatkan barat dalam banyak perkara..langsung tiada kesedaran jihad..apakan daya..sogokan dari pelbagai benda melalaikan setiap hari semakin lama mengakis api perjuangan umat Islam..

renungkan diri sendiri....tazkiyyatun nafs..sekadar menaip ikut gerak hati di kala malam..hihi..=)
salam perjuangan!
WASSALAM.


Posted at 11:52 pm by sahabat_amin

bobooi
April 12, 2005   05:39 AM PDT
 
salam.
bobooi suka baca tulisan mu...
teruskan menulis kawan ku.
semoga ceria selalu.
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Mohd Hazimin Harun





Arkib Blog



Laman Blog Baharu



-- Anda Pengunjung Ke --






rss feed