Tuesday, March 08, 2005
Propaganda Yahudi Mengenai Al-Aqsa


Assalamu'alaikum warahmatullah ...

Setinggi2 kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Ilahi ,selawat salam buat junjungan mulia Baginda Nabi s.a.w. serta doa kesejahteraan buat umat muslimin seluruhnya,agar dalam limpahan rahmat dan barakah-Nya.

Sekejap timbul sekejap timbul..huhu~sebenarnya selalu online tapi entah aper la diri ni agak keberatan nak mengupdate entry...urmm,tapi Alhamdulillah,kali ni ada peluang...=)
dalam duk pikir sorang2 sekali sekala ada jugak terfikir nak build weblog baru...bukan apa,ke arah nak memajukan lagi diri ni..ehehe,mungkin try guna tripod lak ker,sodeeq ker...ade kelebihan masing2 tu tapi belum tahu mendalam..

lagipun,ilmu bab IT masih cikai lagi kate orang...menaip pun masih merangkak-rangkak lagi..still guna blogdrive ni lagi la kut walaupun blogdrive ni limit(tuh yang tak best mane ni)..
ehehe...tapi tu biase la kan..almaklum la..free je..
kalaulah ada duit tu secekak,nak jugak upgrade yang grand edition punye..n then beli server sendiri..huhu..tu dah melampau bagi sebuah weblog...ahaha...
hihi..pepun,cuba gunakan kemudahan IT ni dengan sebaik2nya..weblog,satu medium untuk kita menyebarkan risalah tauhid dan keindahan Islam itu sendiri..mengakkan syiar Islam tidak kira di mana2 sahaja..usaha ke arah menjana techno da'ei...
itu yang terbaik...kan ?

asiff..lama tak mengupdate entry nie...huhu,tak best la bagi ikhwah yang bukak laman bese ni tapi nothing...takde apa2 yang terbaru nak diambil manfaat...menyesal tu memang ada..tapi kelemahan pada diri ni tak dapat dielakkan...urmm..

InsyaAllah,kali ni cuba kongsi satu maklumat yang dikira cukup penting bagi kita sebagai umat Islam yang peka dan prihatin terhadap syiar Islam yang kian pudar kini dek kealpaan umat Isalm sendiri.....

Kekeliruan antara Masjid Al-Aqsa dan Dome of The Rock

melihat pada gambar di atas,ramai yang menyangka bahawa masjid kubah keemasan di atas ialah Masjid Al-Aqsa.Jika dilihat dengan lebih teliti,kita akan dapat meilhat sebuah lagi kubah masjid berwarna hijau yang samar-samar.Percayalah,kubah berwarana hijau itulah masjid Al-Aqsa yang sebenarnya.

Masjidil Aqsa merupakan kiblat pertama umat Islam sebelum dipindahkan ke arah Kaabah,Masjidliharam atas perintah Allah.Kini ia berada di dalam kawasan jajahan Yahudi.Dalam keadaan yang demikian, pihak Yahudi telah mengambil kesempatan untuk mengelirukan Umat Islam dengan mengedarkan gambar Dome of The Rock sebagai Masjidil Aqsa. Tujuan mereka hanyalah satu, iaitu untuk meruntuhkan Masjidil Aqsa yang sebenarnya. Apabila Umat Islam sendiri sudah terkeliru dan sukar untuk membezakan Masjidil Aqsa yang sebenarnya. Maka semakin mudahlah tugas mereka untuk melaksanakan perancangan tersebut.

Lihat pula gambar di bawah, berikut adalah gambar sebenar Masjidil Aqsa pada jarak yang lebih dekat. Betapa jauhnya perbezaan antara Dome of The Rock jika dibandingkan dengan Masjidil Aqsa.

Image hosted by Photobucket.com

Agenda Israel Menghapuskan Masjid Al-Aqsa

Berikut disertakan juga terjemahan daripada surat yang dikarang dan dikirimkan oleh Dr. Marwan kepada ketua pengarang "Al-Dastour" harian. Berhati-hatilah dengan perancangan zionist tentang Masjidil Aqsa. Jangan biarkan mereka berjaya dengan peracangan mereka.
Terjemahan surat Dr. Marwan:   

    Terdapat beberapa kekeliruan di antara Masjidil Aqsa dan The Dome of The Rock. Apabila sahaja disebut tentang Masjidil Aqsa di dalam media tempatan mahupun antarabangsa, gambar The Dome of The Rock pula yang dipaparkan. Sebab utama ia dilakukan adalah bagi mengabaikan orang ramai dimana ianya adalah perancangan Israel. Tinjauan ini diperolehi semasa saya tinggal di USA, dimana saya telah dimaklumkan bahawa Zionis di Amerika telah mencetak dan mengedarkan gambar tersebut dan menjualkannya kepada orang arab dan Muslim. Kadangkala dijual dengan harga yang murah bahkan kadangkan diberikan secara percuma supaya Muslim dapat mengedarkannya dimana-mana sahaja. Tak kira di rumah mahupun pejabat.  

   Ini meyakinkan saya bahawa Israel ingin menghapuskan gambaran Masjid Al-Aqsa dari ingatan umat Islam supaya mereka dapat memusnahkannya dan membina kuil mereka tanpa sebarang publisiti. Sekiranya terdapat pihak yang membangkang atau merungut, maka Israel akan menunjukkan gambar The Dome of The Rock yang masih utuh berdiri, dan menyatakan bahawa mereka tidak berbuat apa-apa. Rancangan yang sungguh bijak! Saya juga merasa amat terperanjat apabila bertanya kepada beberapa rakyat arab, Muslim, bahkan rakyat Palestin kerana mendapati mereka sendiri tidak dapat membezakan antara kedua bangunan tersebut. Ini benar-benar membuatkan saya berasa kesal dan sedih kerana hingga kini Israel telah berjaya dalam perancangan mereka.
Dr. Marwan Saeed Saleh Abu Al-Rub Associate Professor,
Mathematics Zayed Universiti Dubai.  

LAGI GAMBAR BERKAITAN :   
Aqsa 1 
Aqsa 2   
Aqsa 3   

Nah,berfikirlah kita...apakah tindakan kita untuk melindungi masjid ketiga paling suci dalam Islam ini dari di'kebas' Yahudi laknatullah.MAsjidil Aqsa kini dalam bahaya den genting.Terbaru...penggalian terowong yang kini telah menjangkau 400 meter di bawah Masjidil Aqsa telah menjadi sesuatu yang rasmi dan direstui oleh rejim Zionis.Apabila Haram al-Sharif telah dikelilingi dengan terowong di bawah dasarnya ,maka binaan dan dasarnya akan goyah ! Dan sebarang gegaran yang kuat akan dapat merobohkan keseluruhan bangunan tersebut ...
Berdiam diri...itu sahaja yang termampu kita lakukan...menunggu berita Masjidil Aqsa bakal lenyap tanpa sebarang tindakan mempertahankan dan melindunginya....membiarkan pejuang2 Palestin bermati-matian berjuang mendapatkan hak mereka kembali...
kita ????
(sumber :Darulnuman.com dan Majalah I ,MaC 2005)


WASSALAM.

Posted at 02:31 pm by sahabat_amin

juanda
June 20, 2008   04:28 PM PDT
 
semoga Allah SWT melindungi dan membantu rakyat palestina dan melindungi baitullah "masjid Al Aqsa" amiiiin. amiiin..ya rabbal alamiiiin
muzamir
September 3, 2005   09:19 PM PDT
 
assalamualaikum. saya ni sorg pelajar di kch swk. saya tidak dpt tahan dgn perbuatan pihak israel atau paling sesuai dipanggil yahudi. semakin hari, semakin saya membenci mereka. masjidil aqsa ialah empat suci ISLAM ke-3, berani mereka ingin merampasnya dari kita. dahla tanah palestin mereka kata tanah mereka, kalau rakyat palestin x benarkn mereka tinggal d situ masa dahulu, mereka tentu merempat di negara org lain, muka x malu, dah menetap negara org hormatla, pelarian btul. kalau mereka berani, cuba rampas MADINAH dan MEKAH, jgn harap dapat.
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Mohd Hazimin Harun





Arkib Blog



Laman Blog Baharu



-- Anda Pengunjung Ke --






rss feed