Sunday, January 16, 2005
Lirik Nasyid today...


Assalamu'alaikum warahmatullah ...


Setinggi2 kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Ilahi ,selawat salam buat junjungan mulia Baginda Nabi s.a.w. serta doa kesejahteraan buat umat muslimin seluruhnya,agar dalam limpahan rahmat dan barakah-Nya.
hari ni takde apa2 info atau ilmu yang dijadikan tatapan coz hari ni hari sekolah,so banyaklah perkara yang belum settle perlu dibereskan...pepun,masa yang sedikit ni nak jugak menaip kat blog kejap, just nak bagi lirik nasyid yang selalu terngiang2 kat telinga ana ni..ahaha,ni pun nak berkongsi je ngan ikhwah sekalian,bagi sesapa yang berminta la..yang tak minat tu buat2 minta la ek..heheh..kalau boleh selami liriknya nie..boleh tahan la lirik dia...syahdu,best untuk halwa telinga..~hiburan mendidik jiwa..
Belaian Ibu

Tertanam naluri keibuan
amat mendalam
Di jiwa insan yang mendambakan
kebahagiaan Oh...ibu

Di bahumu tergalas beban
Perjalananmu penuh rintangan
Kau titipkan kasih sayang
Sejujur pengorbanan
tak ku nafikan

di saat kita berjauhan
Rasa ingin ku berlari
Mendakapimu penuh girang
Bak si kecil kehilangan

Kau insan penyayang
betapa ku merindu
Lembutnya belaian ibu
Membuatku terlena

Di wajahmu berolak tenang
Debar di dada kau rahsiakan
Ku pastikan dikau aman
Dikurnia sejahtera
Tak ku lupakan

di saat kita berjauhan
Rasa ingin ku berlari
Mendakapimu penuh girang
Bak si kecil kehilangan

Tiada aku tanpa ibu
Hanya (kau) satu di dunia
Bertakhta dikau di jiwaku
Kau lah ibu yang tercinta

Kau insan pengasih
Betapa aku mengharap
Hadirnya restumu ibu
Membawaku ke syurga

Bersemi belaian kasih sayang
nan berpanjangan
Darimu insan yang mendoakan
Kebahagiaan anak-anakmu
Oh....Ibu

Lagu : Manis Helma(Hijjaz Record)
Lirik : Alif Lam Ra(Gurindam Entertainment)
Munsyeed : Hijjaz
*Hakcipta Hijjaz Record Sdn Bhd

mula2 ingatkan nak pasangkan lagu ni kat sini,tapi entah camne ada error kat link nasyid nie..huhu/..tapi insyaAllah,ada kesempatan yang baik,lenkali try letak lagu ni kat sini..wokey,sheikh..!!
WASSALAM 

Posted at 07:44 pm by sahabat_amin

syarizal_irwab
June 24, 2007   08:26 PM PDT
 
saya memang meminati hijjaz. lagu saifat mahmuda membuat kan saya sering mendengar lagu tersebut. dan di harap hijjaz dapat menjadi kumpulan nasiyid pertama si malaysia
Maria
September 23, 2006   02:17 PM PDT
 
Assalamualaikum kpd abg2 Hijjaz,knp mengambil Ina bernaung di bwh Hijjaz? bukankah suara seorang perempuan itu haram apabila didengar oleh ajnabi.Kurang puas hatilah.harap dipertimbangkan
budak kedah
September 21, 2006   10:52 AM PDT
 
hai abg hijjaz ,lama x dengar berita?camne nak sambut posa ni,dah sedia ke belum?
ONESUE
November 7, 2005   06:07 AM PST
 
lagu erti syukur mmg best! nk lirik die! sape2 yg slalu putus asa 2, dgr la lagu nie,
Ainie
October 18, 2005   04:59 PM PDT
 
Best sesangat bila dengar lagu2 nasyid hijjaz ni.....
Bile dengar je lagu2 yang ada dlm album terbaru Hijjaz (Damai) tenang jer hati ni terutamanya lagu belaian ibu.....
kalau nak dengar belilah album hijjaz ok....
shida
October 15, 2005   04:15 PM PDT
 
semua lagu hijjaz best-best belaka. saya amat meminatinya terutama kumpulan UNIC
Hani
August 8, 2005   01:51 PM PDT
 
best lagu bawah naugan hijjaz ni..hani mmg suke dgr lagu2 korang...best sesangat...
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Mohd Hazimin Harun





Arkib Blog



Laman Blog Baharu



-- Anda Pengunjung Ke --






rss feed