Thursday, October 21, 2004
ISLAMIC CARTOON

Assalamualaikum warahmatullah..
salam mahabbah buat ikhwah akhawat sekalian !

Hari ini genap seminggu kita berpuasa,ya..!tapi,belum sempurna lagi amalan ibadat kita kat bulan Ramadhan ni.Yang peliknya,promosi Aidilfitri pulak yang lebih-lebih.Begitulah orang kita.Apapun,jangan kita jadi sebahagian daripada mereka sudah...!

Bukak PC,terus surf website canggih yang baru ketemui semalam.Fuh,betul-betul cantik ya sheikhh...!Artwork kartun islamik yang lawa-lawa ada kat situ.Mereka yang join tu semua teror buat kartun.Baguslah,kan.Mereka berdakwah dengan menggunakan bakat yang ada pada mereka.Taklah seperti kartunis yang berlambak sekarang macam dalam majalah
GEMPAK,UTOPIA,UJANG,Gila-Gila dan semua yang lain yang bagi analah kurang menjana minda kita.

Dulu pernah jugak keluar majalah kartun islamik macam Lanun dan K.O.(Knock Out).Kat dalam majalah tu memang sesuailah nak jadikan sebagai medium da'wah.Tapi,semua usaha tu sekerat jalan sahaja kerana kurangnya sambutan.Kesian,tetapi,majalah islamik terbaru ni adakah lebih berjaya ?Tak jumpa lagi kat kedai buku di area K. Terengganu.Ketahui lebih lanjut,trylah masuk URL bawah gambar ni......



Kat website tu,ikhwah akhawat boleh tengok komik yang banyak berunsur nasihat,pengajaran dan ketuhanan.Tengok muka para kartunis kat sana pun,sejuk mata memandang.Kebanyakan kartunis muslimah berjilbab,bertudung labuh.kartunis lelaki pun tidak kurang juga.Ana harap peribadi mereka semua tu pun cantik seperti ketrampilan mereka,insya-Allah....

Kartun pilihan hari ini....

Pstt...patutnya letak kartun ni masa belum bulan puasa,tetapi tak mengapalah kan.Ana harap ikhwah akhawat tergolong dengan mamat no. 3 tu ye...
tiada info untuk dikongsi hari ini.Esoklah kalau ada kelapangan,insya-Allah..
Wassalam.
 

Posted at 08:55 am by sahabat_amin

ana....
February 22, 2011   09:39 PM PST
 
dengan gbr2 kartun islam dsni, memikat wanita tuk mjd wanita muslimah yang cantix kn jilbabnya
liya
June 29, 2007   11:48 AM PDT
 
i think majalah ni patut wat lagi tebal lagi baru la syok!BAIK PUNYER.
cny3886
April 4, 2007   03:54 AM PDT
 
mn nk tgk katun?
Name
August 16, 2006   06:11 PM PDT
 
apa address web 2?
skate
October 22, 2005   12:29 AM PDT
 
hai sume
skate
October 22, 2005   12:21 AM PDT
 
jjj
Nur_Syahadah
October 8, 2005   04:51 PM PDT
 
ha'ah laa.nak juga surf. : )
fifa
October 6, 2005   09:37 AM PDT
 
ape nama web kartun tuh?
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Mohd Hazimin Harun





Arkib Blog



Laman Blog Baharu



-- Anda Pengunjung Ke --






rss feed