Saturday, September 24, 2005
sekadar menulis

Makin hampir...!!
huhu..makin banyak lak perkara yg mendatang nak kene tempuh. Exam, Kem, dan paling best, Ramadhan ~ ! Masya-Allah, pejam celik luas2, dah dekat bebenor bulan penuh barakah ni nak tiba. Alhamdulillah, bulan pengtarbiyahan yang tak akan dilepaskan begitu saje. hari ni dah 20 Syaaban. Lebih kurang 10 hari saje lagi. Erm...persiapan menyambutnye ,camne? harap2 ikhwah sume dah prepare diri ni zahir dan batin. kerna bulan ni la banyak menguji kekuatan fizikal dan rohani kita. Insya Allah, ganjaran yang dijanjikan bakal diraih...bi Iznillah.~


  Image hosted by Photobucket.com

kelmarin, ade seminar satu hari al-Huffaz di KUSZA. erm,ramai jugak la sahabat yang pergi sane.. dengar citer memang best, dengan pengisian yang menarik,kira sangat sesuai la bagi pelajar2 cam diri ambe nih,huhu.. tapi diri ni tak pergi, rase cam rugi lak... nak buat camne, takde peluang[huhu]...erm,insyaAllah kelapangan ade di masa akan datang, try gak sekali turut serta dalam seminar tu...

Image hosted by Photobucket.com
gambar hiasan --> BUdak TahFiz...

saranan diri ni, satu je..ilmu yang dapat dari kursus tu,amalkanlah.. menghafaz al-Quran adalah satu tugas mulia. Bukan sume yang dapat pikul tugas tu dengan baik.. Ingat, kalu menghafal al-Quran, pastu ditinggalkan, ia menjadi satu dosa..jangan memain dengan amalan huffaz ni. nak bawa kalam Allah sememangnya amanah yang amat sukar. namun kan menjadi senang jika kelazatan dan mukjizat al-Quran tu dapat dirasai...wutever, it depend to urself..
Dampingilah Al-Quran, kerna ia dapat membentuk peribadi Muslim rabbani..
ok,time dekat bulan puasa ni sememangnya digalakkan dah untuk memperbanyakkan amalan sunat, sebagai menjadi bukti yang betapa bersyukurnya kita menyambut bulan barakah ...Ramadhan ya kareem...
SalaM~

Posted at 11:42 am by sahabat_amin

shahir
September 26, 2005   02:27 PM PDT
 
moga memperoleh kejayaan yg cemerlang bro... ameen
nurjuwita
September 24, 2005   08:15 PM PDT
 
Assalamualaikum,
ana cume nk comment sal gambar pelajar2 tahfiz yg anta letak nih.
Sebenarnye,ni gambar kat pusat tahfiz yg ana belajar atau lebih dikenali PTS(Pusat tahfiz) kat spore.
Jadi ana rasa anta salah kot dlm beri keterangan yg ni bdk tahfiz madrasah almaarif..afwan yah.
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Mohd Hazimin Harun





Arkib Blog



Laman Blog Baharu



-- Anda Pengunjung Ke --






rss feed